Frågor att ställa till din webbyrå - Webbutvecklare i Göteborg

Frågor att ställa till din webbyrå

Denna artikel skrevs den 25 mars, 2018 under Webbutveckling. Skriven av:

För att samspelet mellan dig och din webbyrå ska fungera på bästa sätt, bör din kontakt på webbyrån kunna tala med dig på ett sätt som du förstår, samtidigt som denne ska kunna förmedla information till programmerarna. Du behöver en kontaktperson som kan förklara saker som du inte förstår utan att vara nedlåtande, och berätta allt du behöver känna till. Kundservice är avgörande inom denna bransch, och du vill därför anlita en webbyrå som svarar på dina telefonsamtal och e-postmeddelanden inom en rimlig tid.

Även om det mesta som har att göra med utvecklingen av din webbplats faller inom webbyråns ansvarsområde, har även du själv ett visst ansvar. Det är din uppgift att anlita ett företag som du känner dig bekväm med och som du är förtrogen med kommer göra ett bra jobb. Här underlättar vi denna process för dig genom att ge dig några frågor som kan förenkla valet av webbyrå.

Kommer ni designa min sajt från grunden eller använda en mall?

En duktig webbyrå i Göteborg kommer ta fram en originell hemsida åt dig. De kommer inte leverera en webbplats med en design som gör att din hemsida ser likadan ut som de flesta andra hemsidor på nätet, eller som är baserat på ett färdigt tema. Priset kan vara en bra indikator på huruvida din webbyrå använder sig av teman eller skapar en skräddarsydd design. Om den beräknade prislappen på din webbplats ligger på en bra bit under 10 000 kronor, är det sannolikt att du inte får en webbplats med originell design. Samtidigt finns det vissa webbyråer som tar hutlösa summor för att förse dig med en hemsida byggt med hjälp av ett färdigt tema.

Varför är teman dåliga? Svaret är att du vill ha en webbplats som står ut från mängden. Din sajt bör därför utformas på ett sätt som avspeglar ditt varumärke. Hur kan ett tema representera ditt varumärke, när tusentals andra hemsidor runt om i världen har exakt samma design? På vilket sätt skiljer ditt företag sig från dessa? Att göra smarta investeringar är en nyckel till framgång i affärsvärlden, och för de flesta företag är det rekommenderat att investera i en ordentlig webbplats som förkroppsligar varumärket. Genom att göra detta får du mesta möjliga värde för de pengar som investeras i den digitala produkten.

Hur kommer ni sökmotoroptimera min hemsida?

När du ställer dig denna fråga, bör du dra öronen till dig om allt de pratar om är metataggar och nyckelord. En webbyrå som är seriös med sin verksamhet känner till och förstår hur SEO (sökmotoroptimering) fungerar och applicerar denna kunskap i koden, texten och alla andra delar av din hemsida.

Kommer jag själv kunna uppdatera webbplatsen?

Om du inte har lust att lära dig HTML, är det viktigt att du ber din webbyrå att utveckla din sajt med hjälp av en innehållshanterare (CMS). Med hjälp av detta system kan du underhålla din webbplats genom att redigera innehåll, lägga till eller ta bort sidor. Du kan dessutom komma åt din hemsidas kontrollpanel oavsett var du befinner dig.

Ett populärt CMS som många är bekanta med är WordPress, men det finns förstås även andra innehållshanteringssystem. Detta och andra aspekter av underhållet av din webbplats kan du med fördel diskutera med din webbyrå. 

Besök gärna min företagssida Websoluto.se och läs mer om de tjänster jag erbjuder.

  • Facebook