Hur man skapar en bra webbdesign - Webbutvecklare i Göteborg

Hur man skapar en bra webbdesign

Denna artikel skrevs den 8 mars, 2015 under Webbutveckling. Skriven av:

Framställandet av estetiskt tilltalande hemsidor och webbplatser har utan tvekan avancerat och kommit ytterligare ett steg längre. Det är en konst att skapa en hemsida vars layout och stil är tilltalande och kreativ, men som samtidigt inte påverkar effektiviteten och saktar ner sidan, vilket man ofta riskerar på hemsidor som använder sig utav allt för många effekter och plugins. Linjen mellan perfektion och fiasko är hårfin. Dagarna då en hemsida baserades enbart på simpel HTML och CSS kodning är förbi – men hur avancerar jag min webbdesign utan att förlora mig själv i Javascript och PHP? Svaret ligger inte nödvändigtvis i att lära sig oändligt med nya, avancerade koder. Ibland är allt som behövs en finslipning på det man redan kan som bäst.

Lägg ner mer tid på att skapa en layout som inte bara är tilltalande, utan även praktisk och funktionell. Skapa en hemsida som är ett nöje att använda! Ha en genomtänkt navigation och tänk realistiskt gällande färger och fonter. Än idag syns hemsidor som har vit text på deras silvergråa tema – vad du än gör, var inte en av dem. Var inte heller en av de webbdesignerna som använder sig av bilder som är i helt fel format, skapar felande navigeringsfunktioner och inte har öga för detaljer i likväl funktion som estetik.  Tänk mer som dina besökare. Tänk rentav som du själv önskar att din upplevelse av en stilren och praktisk sida vore. Låt din design nå sin fulla potential inte enbart genom det som är grafiskt snyggt, utan även genom det som gör så att folk verkligen uppskattar din webbdesign, vilket i slutändan alltid är funktionaliteten i relation till stil.

Håller du på med en startup inom webb eller kanske är du i startgroparna med ett eget företag. Tveka inte att kontakta mig för att diskutera om det finns något jag kan hjälpa dig med. Jag driver en liten webbyrå i Göteborg vid namn Websoluto AB där jag hjälper små företagare och föreningar att synas på internet. 

Besök gärna min företagssida Websoluto.se och läs mer om de tjänster jag erbjuder.

  • Facebook