Platt webbdesign (Flat UI) - Webbutvecklare i Göteborg

Platt webbdesignPlatt webbdesign (Flat UI)

Denna artikel skrevs den 14 december, 2013 under Webbutveckling. Skriven av:

Platt webbdesign eller Flat UI som det kallas på engelska är det nya svarta. Det var med Windows 8 från Microsoft som den platta webbdesignen fick sitt genomslag. Om man vill ha en hemsida som utstrålar ”modern” så är det platt webbdesign man ska satsa på. Platt är sexigt, platt är en trend, det är enklare, renare och lägger över fokus på det redaktionella innehållet. Det är ju trots allt innehållet på en hemsida som avgör om den är värd att besöka eller inte. Det är väldigt sällan man surfar runt på hemsidor bara för att se webbdesignen, såvida man inte är en webbutvecklare eller webbdesigner. Platt webbdesign handlar om att visa mindre på skärmen men att förmedla mer information.

 

Varför gå över till platt webbdesign

Anledningarna att gå över till platt webbdesign är många. Den första och förmodligen viktigaste anledningen är att din konkurrent som är väldigt framgångsrik förmodligen redan har platt webbdesign och därför behöver du det också för att hänga med. Platt webbdesign lämpar sig också mycket bättre för surfplattor och mobiltelefoner som har mindre utrymme för små detaljer och finlir. Visste du att det surfas mer från telefoner och surfplattor än det gör från datorer idag. Av denna enkla anledning är det så klart väldigt viktigt att se till att dina hemsidor ser perfekta ut även i enheter av mindre format.

 

Att skapa platt webbdesign

För att skapa platt webbdesign bör man göra sin design så avskalad som möjligt och gärna med en enkel tydlig färd och inte använda gradients. Här finns jättebra komponenter att använda sig av för att skapa sin platta webbdesign om man vill ge sig på det själv. Tänk på att använda mycket luft mellan de olika elementen på hemsidan och se till att elementen lägger sig på ett naturligt sätt även i mindre upplösningar.

 

Exempel på platt webbdesign

Det finns många exempel på bra hemsidor som lyckats med sin platta webbdesign. Här kommer några av mina favoriter.

Platt webbdesign

 

Jag utvecklar gärna din  nya hemsida med platt webbdesign

Kontakta mig gärna för att bolla lite idéer om hur vi kan göra designen på din hemsida platt.

  

Besök gärna min företagssida Websoluto.se och läs mer om de tjänster jag erbjuder.

  • Facebook